16.10.11

La Descripció

En literatura, la descripció és la representació gràfica d'alguna cosa amb paraules. Es tracta de fer veure al lector un objecte, un paisatge, una persona... i de vegades, fer sentir una experiència, una emoció, un sentiments de qui descriu.
La descripció pot ser objectiva, si té una intenció explicativa o informativa. També pot ser subjectiva, si qui descriu deixa entreveure l'opinió o els sentiments que li produeix allò que descriu.


Avui, us presento una activitat que hem realitzat a classe amb l'objectiu de poder portar a terme, posteriorment, una altre activitat descriptiva: "Qui ets, tu?"


L'activitat d'avui ha consistit en la mostra de 5 cançons descriptives i, més tard, en poemes descriptius:
Les cançons van ser les següents:




  1. Gripau Blau: Tracta d'un món de fantasia. És una cançó per a nens que explicar com un gripau, una "persona" molt orgullosa, no té amics. Penso que ens mostra una lliçó moral en què explica que em de ser més humils. 
  2. Lila: Aquesta cançó parla d'una persona que es mostra segura de si mateixa, que és molt forta però que si t'hi fixes i mires en el seu interior, veus que és més fràgil i sensible del que sembla i se sent incompresa. 
  3. Pedro Navaja: La cançó explica una història, es tracta d'una descripció molt minuciosa. 
  4. Com un puny: Aquesta vegada, la cançó descriu un sentiment de tristor, d'enyorança, etc. Parla de la "Bella Itàlia" que l'ha hagut de deixar. La cançó, però, està dedicada a la seva dona. 
  5. Nit de Sant Joan: Tal i com explica el títol, aquesta cançó descriu la nit de Sant Joan, explica els sentiments de festa i alegria ja que s'acosta l'arribada de l'estiu.
Un cop posat en comú sobre el que pensàvem de les cançons i finalitzada aquesta activitat, vam començar una altre que consistia en veure els poemes visuals realitzats per en Joan Brossa, un important poeta avantguardista català. Aquesta activitat tornava a mostrar-nos com cada persona té una diferent visió sobre el significat del poema. Aquí us deixo uns quants exemples perquè pugueu donar la vostra opinió:




Aquí us deixo la web perquè en pugueu mirar més: http://www.joanbrossa.org/obra/brossa_obra_poesia_visual.htm

Conclusió: Referent a la primera activitat, vam poder entendre com realitzar una descripció que, al cap i a la fi, bastant sovint tenim la necessitat de descriure alguna cosa. I tenint en compte la següent activitat, vam poder comprovar, una altre vegada que cada persona té un punt de vista diferent. Aquestes dos activitats es complementaven ja que les dos ens ensenyàvem a descriure i a la vegada mostraven que tothom té diferent opinió sobre un mateix aspecte. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada